مروری بر مواضع جانشین موقت بولتون در قبال ایران
به گزارش وبلاگ خنده و شادی، به دنبال برکناری جان بولتون از سمت مشاور امنیت ملی آمریکا، کاخ سفید گفت که این سمت به طور موقت به چارلی کوپرمن واگذار می شود؛ فردی که به نظر می رسد مواضعش در قبال ایران و برجام در مقایسه با بولتون چندان متفاوت نیست.
به گزارش وبلاگ خنده و شادی، چارلی کوپرمن از سوی کاخ سفید به عنوان مشاور موقت امنیت ملی آمریکا معرفی شده و البته هنوز نمی توان با اطمینان گفت که او گزینه نهایی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای تصدی این سمت خواهد بود. کوپرمن پیش از این به عنوان معاون جان بولتون مشغول به کار بود.
کوپرمن سابقه همکاری طولانی با بولتون دارد و در ژانویه 2019 به عنوان معاون وی منصوب شده است. انتصاب کوپرمن به عنوان معاون بولتون، در زمانی صورت گرفت که مشاور امنیت ملی وقت آمریکا راستا سیاست های بسیار خصمانه علیه ایران را دنبال می کرد. این انتصاب چند روز پیش از آن رخ داد که وال استریت ژورنال گزارش داد مشاور امنیت ملی وقت از پنتاگون درخواست کرده که گزینه های مربوط به اقدام نظامی علیه ایران را ارائه دهد. بولتون با انتصاب کوپرمن به عنوان معاون خود نشان داد که قصد دارد کمپین فشار حداکثری علیه تهران را تقویت کند.
بولتون به همراه متیو فریدمن و کوپرمن در مارس 2018 موسسه امن سازی آمریکا را به عنوان نهادی غیرانتفاعی به ثبت رساندند و این اتفاق درست در روزی به وقوع پیوست که ترامپ، بولتون را به عنوان مشاور امنیت ملی معرفی کرد. فریدمن که سابقه همکاری با پل مانافورت، مدیر سابق کمپین انتخاباتی ترامپ را دارد، از جمله دوستان قدیمی بولتون است که هر دو مواضعی علیه ایران داشته اند.
این دو به همراه کوپرمن در سال 2015 بنیاد آزادی و امنیت آمریکا را به راه انداختند که هدف آن کمپین علیه توافق هسته ای ایران بود. در این سال ها کوپرمن که سابقه همکاری با دولت ریگان را دارد، در کنار بولتون در راستای پیشبرد رویکردی تندرو در قبال ایران اقدام کرده است.
او که سابقه مدیریت در بوئینگ و لاکید مارتین را دارد، در مرکز سیاست امنیتی نیز فعالیت داشته است. این مرکز، یک اندیشکده راست افراطی است که سیاست های ضدایران را دنبال کرده است.
کوپرمن در تیم کمپین ریگان-بوش فعالیت داشت و عضوی از گروه سورپرایز اکتبر بود که هدف آن، آماده سازی برای برخورد با رویدادهای دفاعی و سیاست خارجی دقیقه 90 بود و در جریان ماجرای تسخیر لانه جاسوسی آمریکا نیز در فضای داخلی این کشور فعالیت داشت. این گروه نقشی کلیدی در اثرگذاری این ماجرا در انتخابات آمریکا و آسیب زدن به کمپین انتخاباتی کارتر ایفا کرد.
کوپرمن در سپتامبر 2015 نامه ای را که از سوی مرکز سیاست امنیتی تهیه شده بود، امضا کرد که در آن با توافق هسته ای ایران مخالفت و از اوباما خواسته شده بود که این توافق را لغو کند. در بخشی از این نامه آمده است: چطور می توان برجام را چیزی غیر از یک توافق بد تلقی کرد؟ این نامه علاوه بر کوپرمن توسط افراد دیگری نظیر جان بولتون، داگلاس ویث، جان کیل، پال ولفوویتز و جیمز وولسی و سایرینی به امضا رسید که اغلب روحیاتی تندرو و جنگ طلب دارند.
منابع:
- https://www.wsj.com/articles/former-defense-executive-to-be-named-deputy-national-security-adviser-11547219364
- https://www.wsj.com/articles/white-house-sought-options-to-strike-iran-11547375404
- https://www.centerforsecuritypolicy.org/wp-content/uploads/2015/09/9-2-15-Letter-to-President-Obama-on-JCPOA.pdf
- https://www.splcenter.org/hatewatch/2019/01/14/new-deputy-national-security-adviser-was-longtime-board-member-anti-muslim-hate-group
- https://intpolicydigest.org/2019/01/16/inside-the-beltway-iran-hardliners-vs-iran-hardliners
- https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2019/01/intel-bolton-iran-strikes-plan-leak-trump-pentagon.html
- https://rightweb.irc-online.org/profile/charles-m-kupperman
- https://lobelog.com/war-against-iran-becoming-ever-more-likely