از ماسک تا واکسن
به گزارش وبلاگ خنده و شادی، در یکی دو ماه گذشته بعد از آن که بزرگانی مانند پرویز پورحسینی و کامبوزیا پرتوی و کریم اکبری مبارکه به دلیل کرونا از جهان رفتند نگاه ها به سمت هنرمندان چرخید.
هنرمندان ازجمله سرمایه های کشورند و طبیعتا باید مراقبت بیشتری درمورد آنها صورت بگیرد. این جمله خروجی چرخیدن نگاه ها به سمت هنرمندان بود.
بعد از این ماجرا مهرداد میناوند و علی انصاریان به کرونا مبتلا شدند و به فاصله کمی از یکدیگر درگذشتند. این دو اگرچه در زمینه هنر هم ورود نموده بودند اما بیشتر شهرتشان را مرهون زمین فوتبال بودند. با این اتفاقات تلخ این بار نگاه ها به سمت ورزشکاران چرخید. ورزشکاران ازجمله سرمایه های کشورند و طبیعتا باید مراقبت بیشتری درمورد آنها صورت بگیرد. این جمله هم خروجی چرخیدن نگاه ها به سمت ورزشکاران بود.
اما بعد از آن و در یکی دو روز گذشته شهاب حسینی باعث چرخانده شدن نگاه ها به سمت هنرمندان دو پاسپورته شد. فیلمی از او پخش شد که در بلاد فرنگ آستین بالا می زند و شاد و خندان واکسنش را می گیرد و می رود که هم رفیق اجرا کند و لابد توصیه به صبر و شکیبایی. این بار حاصل چرخیدن نگاه ها این جمله بود بیش از 70 درصد چهره های ما شهفرایند بلاد دیگرند و واکسن شان به راه است. هنرمندان تک پاسپورته چه گناهی نموده اند که واکسن ندارند و باید مثل بقیه منتظر نوبت باشند؟ پس: هنرمندان ایرانی و تک پاسپورته ازجمله سرمایه های کشورند و طبیعتا باید مراقبت بیشتری درمورد آنها صورت بگیرد. روی همین حساب هنوز 24ساعت از واکنش گسترده مردم به سفر خارجی این چهره سرشناس برای زدن واکسن کرونا نگذشته بود که ظاهرا بعد از یک لابی گسترده درباره سرمایه های کشور انتشار نامه سازمان نظام پزشکی خطاب به مسؤولان ارشد وزارت بهداشت برای در اولویت گذاشتن هنرمندان (سلبریتی ها) در صف دریافت واکسن خبرساز شده و بازتاب های فراوان در شبکه های اجتماعی داشته است.یحتمل بعد از این هم در روزهای آینده شاهد ارسال نامه ورزشکاران باشیم.
یک نامه عجیب
متن نامه حسین کرمان پور، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور در نامه ای به کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، به توضیح زیر است:
امروز در سالگرد وجود ویروس جهانگیر و جانگیر کرونا، یکی از شعارهایی که همه ما درمانگران به آن اعتقاد پایدار داریم و الحق وزارت بهداشت نیز برای نهادینه کردن آن سنگ تمام گذاشت و صد البته اغلب مردم خوب کشورمان نیز در جامه عمل پوشاندن به آن از بسیاری از منافع خود گذشتند شعار بر محتوای در خانه بمانیم است.همانگونه که خود نیز آگاهید یکی از گروه های موثر درتامین عملی این شعار، تولیدنمایندگان برنامه های متنوع تلویزیونی سینمایی کشور هستند. مگر می توان به مردم گفت در خانه بمانید اما برای آنها برنامه ای در نظر نگرفت. خوشبختانه در یک سال گذشته بیشتر هنرمندان کشور در کنار مردم ماندند تا مردم در خانه بمانند و برسر این اقدام بعضی از این عزیزان جان شیرین وانهادند.
جهاد امروز هنرمندان کشور در نگهداشت مردم در خانه و سست کردن چرخش ویروس کرونا کمتر از کادر درمان نیست. سازمان نظام پزشکی کشور ضمن پاسداشت همراهی های دلسوزانه این عزیزان، معتقد است این گروه معظم، از پر ریسک ترین گروه هایی هستند که هر آینه می توانند در معرض ابتلا و انتقال ویروس کرونا باشند. می گردد در سریال یا فیلمی به ایفای نقش پرداخت در حالی که ماسک بر صورت است؟ بسیاری از داستان هایی که امروز این هنرمندان مشغول بازی نقش های آن هستند در زمان هایی اتفاق افتاده که ماسک زدن مرسوم نبوده است. لذا پیشنهاد می دهیم در واکسیناسیون اختیاری، این دست از برنامه سازان هنری که سرمایه ملی هم محسوب می شوند همپای کادر درمان نگریسته شده و ترتیبی اتخاذ گردد سهمیه لازم در نظر گرفته گردد. در صورتی که این پیش بینی از طرف وزارت بهداشت و ستاد خستگی ناپذیر ملی کرونا در نظر گرفته نگردد، بیم آن می رود تولیدات به شدت کاهش یافته(که تاثیر منفی در ماندن مردم در خانه دارد) و یا با پذیرش ریسک پذیری این عزیزان شاهد فقدان بیشتر آنها باشیم.
برنامه واکسیناسیون
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، واکسیناسیون تمامی اعضای این گروه ها تا انتها سال انجام می گردد و واکسن ایرانی هم تا انتها خرداد به بازار خواهد آمد.
براساس آنچه که چند روز پیش به عنوان برنامه ملی واکسیناسیون در ایران اعلام شد، این فرایند چهار مرحله به این توضیح خواهد بود: مطابق برنامه ملی واکسیناسیون کرونا در ایران گروه های پزشکی در بخش های بستری و سرپایی (خصوصی، دولتی و...) در خط اول مواجهه با کرونا، سالمندان (اول مراکز تجمعی و سپس گروه های سنی)، بیماران با بیماری های زمینه ای تعیین، کارکنان مشاغل خاص و عموم مردم به ترتیب در اولویت دریافت واکسن هستند. برنامه ملی واکسیناسیون کرونا در ایران در چهار فاز اجرا می گردد؛ فاز اول در زمستان 99 است که طی آن کارکنان بهداشت و درمان و خط اول مواجهه با بیماری کرونا که حدود 700هزار نفر برآورد می شوند واکسن کرونا را دریافت می نمایند. افراد بسیارپرخطر (سالمندان در مراکز نگهداری، مراکز معلولان جسمی و حرکتی، جانبازان) نیز حدود 600 هزار نفر برآورد می شوند که در فاز اول واکسیناسیون هستند بنابراین تا انتها سال 99 حدود یک میلیون و 300هزار نفر واکسن کرونا را دریافت می نمایند.
فاز دوم برنامه واکسیناسیون کرونا در بهار و تیر 1400 اجرا می گردد و طی آن افراد مسن بالای 65سال به ترتیب گروه های سنی بالای 85سال، بالای 80سال، بالای 75سال، بالای 70سال و بالای 65 سال و نیز افراد 16 تا 64سال که دارای یکی از بیماری های خاص یا صعب العلاج (بیماری قلبی، تنفسی، سرطان و...) واکسن می زنند و این جمعیت که حدود شش میلیون نفر برآورد می شوند در تا انتها تیر 1400 واکسینه می شوند. فاز سوم واکسیناسیون کرونا در ایران از مرداد تا آذر1400 اجرا می گردد و طی آن افراد ساکن در مراکز تجمعی که حدود دو میلیون نفر برآورد می شوند و افراد 55 تا 64سال بدون بیماری زمینه ای و نیز افراد شاغل در مشاغل و خدمات ضروری شامل آن دسته از کارکنان نظام سلامت که در خط اول مواجهه نیستند، واکسن کرونا را دریافت می نمایند و برآورد می گردد جمعیتی حدود 12میلیون نفر در این مرحله واکسن کرونا می زنند. فاز چهارم واکسیناسیون کرونا در زمستان 1400 اجرا می گردد و طی آن عموم مردم ایران که در مراحل قبل واکسن نزده اند تحت پوشش برنامه واکسیناسیون کرونا قرار می گیرند.
حامیان انتخاباتی 1400
اما حالا در این شرایط مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی از وزارت بهداشت خواسته است تا هنرمندان در گروه اول تزریق واکسن قرار گیرند و پیش از همه واکسن دریافت نمایند. علیرضا وهاب زاده که خود را خبرنگار سلامت و پزشکی می داند تا مشاور وزیر بهداشت، چنین توییت کرد: سلبریتی محترم، اولویت تزریق واکسن کرونا با پرسنل بیمارستان ها، بیماران و سالمندان است. لطفا تقاضای خارج از نوبت نکنید؛ حتی شما حامی انتخاباتی 1400. این توییت با استقبال خوب کاربران توییتر همراه شد و بسیاری از مردم شیوه نگاه وزارت بهداشت را به ماجرای واکسن کرونا به ویژه در اولویت دار نبودن سلبریتی ها تایید کردند.
از ماسک تا واکسن
اما این نکته را نباید دور از نظر داشت که روزگاری در جبهه ها وقتی بمب شیمیایی جلوی پای رزمندگان به زمین می نشست و دنبال طعمه می گشت تا آینده و حال آنها را از بین ببرد، کم نبودند رزمندگانی که ماسک از صورت برمی داشتند و بر دهان دوستان زخمی و بدون ماسک ها می گذاشتند...حالا اما بیش از سه دهه از این اتفاقات گذشته است. حالا افرادی که باید الگوی مردم باشند یا بلیت فرست کلاس می گیرند تا وقتی شیمیایی آمد مثل بقیه مردم بدون ماسک نباشند و آنها که بلیت گیرشان نیامده تقاضا دارند ماسک از صورت مردم بردارند و بر صورت آنها بگذارند... حالا و با این رویکرد از این پس باید ببینیم نگاه ها هربار به سمت کدام گروه از سرمایه های ملی می چرخد و کدام طبقه الگو قصد دارند خارج نوبت واکسن بگیرند... روزگاریست
منبع: کیوان امجدیان - دبیر فرهنگ و هنر / روزنامه وبلاگ خنده و شادی
منبع: جام جم آنلاین