طرز تهیه کیک با شیره انگور به 3 روش آسان و سریع
به گزارش وبلاگ خنده و شادی، کیک با شیره انگور، یک دسر یا میان وعده ای خوشمزه بوده که به صورت بدون فر، بدون شکر و حتی همراه با ارده تهیه می گردد و بسیار مقوی و خوشمزه است.
وبلاگ خنده و شادی | سرویس آشپزی - شیره انگور خوراکی با طبیعت گرم و تر است که همانند انگور حاوی مقادیر بالایی ویتامین A، B و C است. این ماده غذایی خون ساز بوده و برای افرادی که ضعف دارند یا به کم خونی مبتلا هستند، بسیار مفید است. افرادی که علائم کم خونی را دارند، می توانند شیره انگور را در تهیه شیرینی هایی مانند حلوا با شیره انگور به کار برند یا همراه با دسرهایی مانند فرنی آرد برنج، مورد استفاده قرار دهند. کیک با شیره انگور نیز از دیگر فرآورده های تهیه شده با این ماده غذایی پرخاصیت است که این مطلب به طرز تهیه آن به روش های مختلف، اختصاص داده شده است.
برای دسترسی به دستور مورد نظر خود، از لینک های میانبر زیر بهره ببرید.
- کیک شیره انگور بدون شکر
- کیک شیره انگور بدون فر
- کیک شیره انگور و ارده
- نکات مهم
کیک با شیره انگور (بدون شکر)
مواد لازم | |
آرد سفید | 1.5 پیمانه |
بیکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
شیره انگور | 3/4 پیمانه |
شیر یا آب ولرم | 1/4 پیمانه |
روغن مایع | 1/2 پیمانه |
تخم مرغ | 3 عدد |
وانیل | 1/8 قاشق چای خوری |
دستور تهیه
- فر را روی حرارت 170 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته، وانیل را به آن اضافه نموده و با همزن برقی هم بزنید تا کشدار گردد.
- روغن را به مواد اضافه نموده و هم بزنید.
- سپس شیره انگور را با شیر یا آب ولرم مخلوط نموده و به مایه فوق اضافه کنید و هم بزنید.
- حال همزن برقی را خاموش نموده، آرد و بیکینگ پودر را در مایه فوق الک کنید و با همزن دستی به صورت دورانی مخلوط کنید تا یکدست گردد.
- مایه کیک را در قالب چرب شده، ریخته و به مدت 50-40 دقیقه در فری که از قبل گرم نموده اید، قرار دهید تا بپزد.
- پخته شدن کیک را با یک خلال دندان تست کنید و در صورت لزوم مدت زمان پخت را افزایش دهید.
نوش جان . . .
کیک با شیره انگور بدون فر
مواد لازم | |
آرد سفید مخصوص کیک و شیرینی | 2 لیوان |
تخم مرغ | 4 عدد |
شیره انگور | 3/4 لیوان |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
شیر داغ یا آب داغ | 5 قاشق غذاخوری |
بیکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق چای خوری |
روغن مایع | 1/2 لیوان |
روش تهیه
- آرد، بکینگ پودر و دارچین را مخلوط نموده و سه بار الک کنید.
- سفیده و زرده تخم مرغ را جدا نموده و سفیده را تا حدی هم بزنید که پف کند و با برگردان ظرف نریزد.
- شکر را به زرده اضافه نموده و با همزن برقی به قدری هم بزنید که کرم رنگ گردد، سپس شیر داغ را در دو سه مرحله به آن اضافه کنید و حدود 40 ثانیه به هم زدن مواد ادامه دهید.
- شیره انگور را اضافه نموده و 20 ثانیه به هم زدن ادامه دهید.
- روغن را اضافه نموده و 7 ثانیه دیگر مواد را هم بزنید.
- مخلوط آرد، بیکینگ پودر و دارچین را در سه مرحله به مواد اضافه نموده و هر مرحله به مدت 7 ثانیه با دور متوسط هم بزنید.
- همزن را خاموش نموده و 10 ثانیه مواد را به صورت دورانی هم بزنید.
- در این مرحله سفیده تخم مرغ را اضافه نموده و با لیسک به آرامی و به صورت دورانی از یک سمت مواد را فولد کنید.
- سپس دو لایه کاغذ روغنی کف یک تابه رژیمی پهن نموده و مایه کیک را در مرکز تابه بریزید، سپس روی مواد کمی کنجد یا گردوی خرد شده بریزید.
- روی مایه کیک را با لیسک صاف کنید، واشر قرمزرنگ دور تابه را درآورده و در تابه را ببندید. (اگر واشر را خارج نکنید، بخار از تابه بیرون نرفته و کیک بافت خمیری خواهد گرفت.)
- شعله پخش کن را از 10 دقیقه قبل روی شعله عظیم اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد، سپس تابه را روی شعله پخش کن بگذارید.
- حدود 40 دقیقه صبر کنید تا یک طرف کیک بپزد، سپس در تابه را باز نموده و اگر روی کیک سفت شده و به دست نچسبید کیک را برگردانید و 15 دقیقه دیگر صبر کنید تا طرف دیگر نیز طلایی گردد.
نکته: می توانید این کیک را در قابلمه با دمی، روی حرارت ملایم و شعله پخش کن نیز بپزید.
کیک با شیره انگور و ارده
مواد لازم | |
تخم مرغ | 5 عدد |
کره | 30 گرم |
وانیل | 1/2 قاشق چای خوری |
نمک | 1/8 قاشق چای خوری |
ارده | 1/2 پیمانه |
شیره انگور | 1 پیمانه |
آرد | 1.5 پیمانه |
بیکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری |
گردوی خرد شده | 1/2 پیمانه |
طرز تهیه
- فر را روی حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته، وانیل را به آن اضافه نموده و هم بزنید تا کرم رنگ شده و پف نمایند.
- کره را از قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد، سپس به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
- ارده و شیره را به مخلوط فوق اضافه کنید و هم بزنید.
- گردوی خرد شده را اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید.
- آرد، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط نموده، سه بار الک کنید و در سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید؛ سپس با همزن هم بزنید تا یکدست گردد.
- قالب کیک را با کمی کره چرب نموده و مایه کیک را در آن بریزید.
- قالب را در فری که از قبل گرم نموده اید ریخته و 60-50 دقیقه صبر کنید تا کیک آماده گردد.
- کیک را از فر خارج کنید و پس از سرد شدن، برش بزنید.
نوش جان . . .
نکات مهم
- حتما مواد مورد احتیاج برای تهیه کیک را از یک ساعت قبل در محیط قرار دهید تا به دمای محیط برسند.
- هنگام افزودن آرد از دور کند همزن و هر بار فقط چند ثانیه بهره ببرید تا از هم زدن بیش از حد مواد، جلوگیری گردد.
- پخته شدن کیک را با خلال دندان تست نموده و در صورت چسبیدن مایه کیک به خلال دندان حدود 10 الی 20 دقیقه دیگر فرصت دهید تا کیک با شیره انگور بپزد.
- میزان زیاد بیکینگ پودر در این کیک، به دلیل بافت سنگین آن است و احتیاج است تا بیکینگ پودر بافت آن را از حالت خمیری خارج کند.
سخن آخر
همان طور که گفته شد، شیره انگور طبیعتی گرم داشته و مصرف آن به افراد دارای طبع گرم توصیه نمی گردد. همچنین به دلیل وجود مقادیر بالای قند در شیره انگور، افراد مبتلا به دیابت باید در خوردن آن احتیاط نمایند. البته مصلح شیره انگور، تخم ریحان است و بهتر است به جای کنجد یا مغز گردوی خرد شده، از تخم ریحان روی این کیک بهره ببرید. همچنین در سرانجام به شما توصیه می کنیم طرز تهیه خاگینه با شیره انگور خانگی را در وبلاگ خنده و شادی از دست ندهید!
به طور کلی با توجه به خواص شیره انگور در طب سنتی، توصیه می گردد این کیک را در منزل درست نموده و از خواص آن بهره مند شوید و البته توجه داشته باشید که این کیک ها، با شیره خرما نیز قابل تهیه است. شما به چه روشی کیک مقوی شیره انگور را درست می کنید؟ لطفا تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: setare.com