معرفی دهکده گردشگری حیران ، مجموعه توریستی تفریحی حیران

به گزارش وبلاگ خنده و شادی، امروز در این مقاله با دهکده گردشگری حیران آشنا می شویم .

معرفی دهکده گردشگری حیران ، مجموعه توریستی تفریحی حیران

با دهکده گردشگری حیران آشنا شویم

جاده های جنگلی زیادی هست که وقتی در آنها رانندگی می کنیم از قشنگی شان به وجد می آییم، از آنهمه خنکی و هوای خوب و درختان پرپشت و سبزی شان.

این تصاویر جاده چالوس را برای خیلی هایمان تداعی می نماید یا جاده اسالم به خلخال را. ولی کمی آنطرف تر یکی از زیباترین جاده های ایران قرار گرفته، بخشی از جاده آستارا - اردبیل که اسم با مسمایی هم دارد: گردنه حیران

گردنه حیران کجاست؟

گردنه حیران در راستا آستارا به نمین اردبیل قرار گرفته. فاصله این جاده تا اردبیل 45 دقیقه است. در حقیقت حیران، اسم روستایی ست در آستارا که از سه روستای حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا تشکلیل شده و همه اینها در منتهی الیه استان گیلان قرار دارند، قسمتی که با استان اردبیل همجوار است. اسمش هم شاید به دلیل منظره های دیوانه کننده اش باشد.

منطقه حیران از یکسو مشرف به کوه هایی ست پوشیده از جنگل های انبوه و از سوی دیگر مشرف به دره ای که به خاطر وجود مه همیشگی گردنه، آدم فکر می نماید خیلی عمیق است، در صورتی که نه خود این منطقه عمق زیادی دارد و نه دره اش.

ارتفاع بلندترین نقطه از سطح دریا حدود 1500 متر است و علت اصلی مه تقریباً دائمی گردنه حیران هم رطوبت دریای خزر است، نه ارتفاع زیاد این گردنه. پایین دره، رود آستاراچای می گذرد، همان رودی که مرز بین گیلان و آذربایجان است.

گردنه ، 35 کیلومتر طول دارد که خودش هم مثل اسمش آدم را حیران می نماید، می شود برخی جاها نگه داشت، کمی هوای تازه و فوق خنک خورد و از دکه های کنار جاده، چای و آش دوغ خرید یا عسل که اینجا فراوان است و سوغات ارزشمندی هم محسوب می شود.

رستوران های کنار جاده کباب یا دل و جگر خوبی هم دارند. یکی از این رستوران ها، رستوران گلستان است که کباب شیشلیک های خیلی خوشمزه ای دارد. این رستوران کمی پایین تر از تله کابین حیران قرار گرفته.

بهترین فصل سفر به دهکده گردشگری حیران

این منطقه در هر فصلی قشنگی های خاص خودش را دارد. ولی بهترین فصل سفر از اواسط اردیبهشت تا اواخر شهریور است.

البته این هم باز بستگی به دمای هوا و خوش شانسی شما دارد. چون مثلا ممکن است در تیرماه به این منطقه سفر کنید و برای برگشتن و نجات از رطوبت و دم هوا لحظه شماری کنید.

در پاییز درخت های این منطقه به رنگ های مختلف درمی آیند. در زمستان به دلیل وجود مه زیاد و بارش سنگین برف، گردنه حیران بسته می شود. دمای هوای زمستان ها گاهی در این نقطه به منفی 23 درجه هم می رسد. عجیب و باورنکردنی سرد.

جاهای دیدنی گردنه حیران

خود گردنه مهمترین جاذبه اینجاست. گردنه ای که پوشیده از مه است، در یک طرفش می شود جنگل های پارک ملی هیرکان، متعلق به کشور آذربایجان را دید و در طرف دیگرش کم کم مراتع هم پدیدار می شوند و گاو و گوسفندهایی که بین علف ها و کلبه ها در حال چرائند، درست مثل یک تابلو نقاشی.

روستاهای این منطقه یکی از جاذبه هاست. در 30 کیلومتری آستارا روستای حیران قرار گرفته، روستایی که در کل 70 نفر جمعیت دارد و کلش 22000 هکتار است.

آب و هوای ییلاقی اینجا بهترین مامن برای فرار از گرمای هواست. در گذشته ها دور و زمان ساسانی، خان های آستارا در این روستا ییلاق می کردند.

در کیلومتر 18 جاده آستارا - اردبیل، روستای مِشِند قرار گرفته. مش در زبان تالشی به معنی زنبور است و مشند یعنی جایگاه زنبور. این روستا نیز طبیعت شگفت انگیزی دارد.

روستای کشفی در فاصله 15 کیلومتری آستارا واقع شده، هم آرام است و هم خوش آب و هوا. کوهپایه های این منطقه برای کوهنوری مناسب است. روستاها و ارتفاعات این منطقه پر از بوته های تمشک است.

دهکده گردشگری حیران

اگر دلتان تفریح و هیجان هم بخواهد، در کیلومتر 35 جاده آستارا - اردبیل ، در منطقه معروف به حاجی امیر می توانید به مجموعه توریستی-تفریحی حیران بروید.

این مجموعه در سال 1390 آغاز به کار نموده و در حاشیه کوهستان قرار گرفته است و ایستگاه بالای آن به جنگل های فندقلو می رسد.

اما بهترین تفریح در اینجا شاید تله کابین باشد که از بین جنگل های فندقلو می گذرد و قلعه بابک، از قلعه های دوره ساسانی را هم می شود از داخل کابین هایش در دوردست ها دید.

تله کابین حیران 1752 متر طول دارد. این تله کابین 6 کابین معمولی و سه کابین vip با جایگاه های مبله چرمی، یخچال با وسایل پذیرایی، سیستم پخش موسیقی و شیشه های دودی دارد، ولی کی دلش می خواهد آن منظره حیرت انگیز را از پشت شیشه های دودی ببیند. 1350 نفر در هر ساعت می توانند با این وسیله جابه جا شوند.

از دیگر امکانات این مجموعه توریستی-تفریحی، پیست کارتینگ با 50 ماشین که در 1000 متر می توان آنها را راند و ترامبولین یا تشک پرش درجا یا بپر بپر است.

شما همچنین شانس سوار شدن به طولانی ترین و بلنترین سورتمه ایران را هم دارید. این سورتمه در راستا رفت تنها 120 متر ارتفاع دارد، ولی از ارتفاع 1200 متری برمی شود. این مجموعه همچنین رستوران، کافی شاپ و مرکز خرید هم دارد.

راستا دسترسی به دهکده گردشگری حیران

از تهران تا گردنه حیران 632 کیلومتر، چیزی در حدود 7 ساعت و 30 دقیقه است. اگر از تهران حرکت می کنید می توانید از اتوبان قزوین-رشت بروید و از رشت نیز راستا آستارا را در پیش بگیرید.

اگر از اردبیل قصد رفتن دارید و ماشین شخصی هم ندارید در اولین میدان ورودی اردبیل تاکسی ها می توانند شما را تا گردنه ببرند.

منبع: مجله دلگرم

به "معرفی دهکده گردشگری حیران ، مجموعه توریستی تفریحی حیران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی دهکده گردشگری حیران ، مجموعه توریستی تفریحی حیران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید