سرانه اعتبارات درمانی و آموزشی تهران چقدر است؟
به گزارش وبلاگ خنده و شادی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: استان تهران از نظر توزیع اعتبارات در حوزه بهداشت و درمان و آموزش و پرورش پایین ترین سرانه ها را در کشور دارا است.
به گزارش گروه مالی وبلاگ خنده و شادی، مسعود شفیعی معتقد است، سند آمایش استان تهران در 16 ماده تدوین شده و در آن تکالیف بخش های مختلف تعیین شده است و باید پیوسته بروزرسانی شده و بر سند ملی آمایش منطبق باشد.
وی اضافه کرد: این سند ماحصل خرد جمعی و نگاه عقلایی جمع کثیری از دانشگاهیان، صاحبنظران و اندیشمندان در این حوزه است و بر اصل تمرکززدایی تدوین شده و اولولیت های ما نخست مباحث زیست محیطی واجتماعی، دوم مباحث مالی و مدیریتی و سپس مباحث امنیتی است.
شفیعی ادامه داد: تهران اکنون پایتخت سیاسی، مالی، اداری واجتماعی کشور است که باید این مسئولیت ها در گستره سرزمین ایران توزیع گردد و سازوکاری برای نظارت بر اجرای سند نیز در نظر گرفته شده که باید به طور منظم گزارش اقدامات در حوزه سند به دبیرخانه شورایعالی آمایش سرزمین ارسال گردد.
وی اضافه کرد: آمایش توزیع متوازن سه عنصر سرزمین، فعالیت و جمعیت را مورد توجه دارد و این نکته قابل تامل است که اکنون با انفجار جمعیت در پهنه هشت دهم درصدی در این استان روبه رو هستیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران خاطر نشان کرد:در سند آمایش تا سطح شهرستان ها الگوی استقرار جمعیت تعیین شده است و به دنبال نقش آفرینی تهران در حوزه دانش تخصصی و های تک هستیم.
وی اضافه کرد: سند آمایش سندی پویاست که برای سپردن به دست کتابخانه ها تدوین نشده است بلکه الزامات قانونی نیز برای تحقق و اجرای آن دیده شده است.
شفیعی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: استان تهران از نظر توزیع اعتبارات در حوزه بهداشت و درمان و آموزش و پرورش پایین ترین سرانه ها را در کشور داراست و با این وصف علت اشتیاق هموطنان به مهاجرت به این استان و تمرکز در این استان، بهره مندی از امکانات بیشتر نمی تواند باشد و مولفه های دیگری وجود دارد که باید برایش چاره اندیشی کرد.
در سند رقمی درباره جمعیت داده نشده و امیدداریم بتوانیم فعالیت هایی که جنبه کمی نیروی انسانی را در نظر دارد از تهران خارج کنیم و مسلما یک شبه مسائلی که طی سال ها به وجود آمده برطرف نمی گردد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران اضافه کرد: به دنبال کاهش آهنگ ورود جمعیت به تهران هستیم تا بتوانیم به شرایطی دست یابیم که مهاجرت و رشد جمعیت در استان را کاهش دهیم و به شرایط پایدار برسیم.
در مقایسه میزان ضریب آب در دسترس با توجه به سرانه جمعیت به رقمی بسیار نامطلوب می رسیم که همین امر موجب تدوین سند خشکسالی در وزارت نیرو شده است و در برنامه ای میان مدت با روش های بهینه سازی مصرف آب به دنبال کاهش مصرف آب هستیم.
علاوه بر الزامات قانونی همچون قانون احکام دائمی توسعه، از این پس هیچ اعتبار عمرانی به هیچ دستگاهی داده نمی گردد مگر اینکه در راستای مولفه های سند آمایش استان باشد و در کنار این الزامات؛ خواست و اراده جمعی هموطنان و همشهریان است که سبب تحقق و اجرای کامل این سند در استان وکشور می گردد.
منبع: خبرگزاری دانشجو