همه چیز درباره واکسن 18 ماهگی کودک

به گزارش وبلاگ خنده و شادی، مالش دادن محل تزریق قبل از واکسن به کم شدن درد کمک می کند ولی مالش دادن بعد از تزریق موجب واکنش شدید محل تزریق می گردد و نباید این کار را انجام داد.

همه چیز درباره واکسن 18 ماهگی کودک واکسن 18 ماهگی شامل واکسن سه گانه (دیفتری، کزاز و سیاه سرفه)، واکسن خوراکی فلج اطفال و واکسن MMR در صورتی که قبلاً به نوزاد تزریق نشده باشد، می باشد.

واکسن 18 ماهگی دیفتری، کزاز، سیاه سرفه و یا واکسن سه گانهاین واکسن از باکتری های کشته شده سیاه سرفه، دیفتری و کزاز تهیه می گردد. این سه بیماری بسیار خطرناک هستند و باعث مرگ بیمار و یا عوارض جبران ناپذیری در فرد می گردد. عوارض واکسن هجده ماهگی سه گانه، تب و بی قراری نوزاد است و ممکن است تا چند روز بعد از تزریق واکسیانسیون مشاهده گردد.

در صورت بروز تب نوزاد بعد از واکسن، می توانید کودک را پاشویه کنید و یا با مشورت پزشک برای کاهش تب، اندازه مناسبی از شربت استامینوفن به کودک بدهید.

در صورتی که بعد از تزریق واکسن سه گانه، نوزاد مبتلا به تب شد و تب او به حدود 40 درجه سانتی گراد رسید، در نوبت های بعدی تزریق واکسن، این مورد را به فردی که واکسن را به نوزاد تزریق می کند، متذکر شوید.

همانطور که می دانید واکسن سه گانه باید در چندین نوبت به کودک تزریق گردد. اما اگر به هر دلیل نظیر مسافرت و یا غیره واکسیناسیون کودک به تعویق افتاد، در موقع مناسب واکسن سه گانه به تعویق افتاده را به نوزاد تزریق کنید و نیازی به از سر گرفتن دوباره واکسن سه گانه نیست. اگر نوزاد شما سرماخورده است و یا مدفوع او شل است، هیچ مانعی برای انجام واکسیناسیون وجود ندارد و می توان واکسن را به نوزاد تزریق نمود.

واکسن 18 ماهگی MMRMMR شامل واکسن های سرخک، سرخجه و اوریون می باشد.

سرخک باعث تب، سرفه، آبریزش بینی، قرمزی چشم و ایجاد دانه های قرمز بر روی صورت می گردد. این بیماری با پیشرفت خود تمام بدن را در بر می گیرد. در صورتی که ویروس به ریه ها سرایت کند باعث ایجاد بیماری ذات الریه می گردد.

بیماری اوریون باعث تورم غده های زیر گوش می گردد.

سرخجه باعث به وجود آمدن بثورات روی صورت و متورم شدن غده های پشت گوش می گردد.

عوارض جانبی واکسن MMRتب

دانه زدن

غدد متورم

تشنج

سختی و درد مفصل

تعداد کم پلاکت ها، خون ریزی

واکسن 18 ماهگی خوراکی فلج اطفالواکسن فلج اطفال به دو صورت خوارکی و تزریق در دسترس است. واکسن تزریقی به بازو یا پای نوزاد تزریق می گردد و قطره خوراکی به صورت قطره به کودک خورانده می گردد.

برنامه دریافت واکسن فلج اطفال به صورت زیر است:

بدو تولد

دو ماهگی

چهار ماهگی

شش ماهگی

هجده ماهگی

چهار تا شش سالگی

عوارض جانبی واکسن فلج اطفالتب بالا

تغییرات رفتاری

واکنش های آلرژیک

تورم در گلو و صورت

کهیر

مشکل در تنفس

سرگیجه

افزایش ضربان قلب

درد در اندام ها

خستگی و ضعف

همان گونه که از نام این بیماری مشخص است، این بیماری باعث فلج شدن و در نهایت مرگ فرد بیمار می گردد. تنها راه درمان این بیماری واکسیناسیون به موقع است. علائمی که در بالا به آن اشاره شده بعد از چند ساعت و یا چند روز پس از واکسیناسیون ممکن است در کودک مشاهده گردد.

توصیه هایی برای کاهش درد و تب ناشی از تزریق واکسن 18 ماهگیمصرف داروهای ضد تب و درد (استامینوفن) موجب می گردد که اثر واکسن (حتی واکسن آنفولانزا) کم گردد، بنابراین به مادران توصیه می گردد:

باید شیر خود و مایعات را به دفعات به کودک بدهد.

اگر هوا گرم است لباس های کودک را کم کند.

پارچه یا حوله نرم خیس شده با آب سرد را به دفعات روی محل تزریق واکسن قرار دهند.

مالش دادن محل تزریق قبل از واکسن به کم شدن درد کمک می کند ولی مالش دادن بعد از تزریق موجب واکنش شدید محل تزریق می گردد و نباید این کار را انجام داد.

سرگرم کردن کودک با اسباب بازی به کاهش درد کمک می کند.

دادن مایعات شیرین مانند آب قند و یا آب میوه های شیرین قبل از تزریق به کاهش درد واکسن کودک کمک می کند.

موقعی می توان به کودک داروهای ضد درد و ضد تب (استامینوفن) داد که کودک دچار ناراحتی زیاد و یا تب بالا باشد.

منبع:

سایت ستاره

منبع: راسخون

به "همه چیز درباره واکسن 18 ماهگی کودک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره واکسن 18 ماهگی کودک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید