رنگ میکرو سمنت، یک انتخاب مدرن برای داشتن دکوراسیون شیک
به گزارش وبلاگ خنده و شادی، رنگ میکرو سمنت چیست؟ رنگ میکرو سمنت یکی از انواع پوشش های تزئینی صنعتی است که در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ های میکرو سمنت از پلیمر مایع و نوعی ترکیب سیمانی مخصوص ساخته می شوند و با ضخامت تنها 3 میلی متر می توانند روی سطوحی با متریال های مختلف، قرار بگیرند بدون اینکه هیچگونه درزی بر روی سطح ایجاد نمایند. رنگ میکرو سمنت به علت چسبندگی بالایی که دارد قابل اجرای بر روی سطوح مختلفی مانند کف، دیوار و انواع سطوح افقی و عمودی و مورب می باشد و طرح های بندی پیچیده سطوح، محدودیتی برای اجرای آن ایجاد نخواهد کرد.
انواع رنگ میکرو سمنت
اگرچه که رنگ های میکرو سمنت بی شباهت به پوشش اپوکسی نیستند، اما تفاوت های عمده ای نیز با آن دارند. پوشش اپوکسی ظاهری درخشان دارد و این به سبب جنس پلاستیکی آن است. در حالی که رنگ میکرو سمنت ظاهری طبیعی دارد و جلوه بتنی آن نیز بسیار قابل توجه است. زیرا به لحاظ رنگ و بافت کاملا قابل تنظیم است. علاوه بر آن، پوشش اپوکسی تنها برای سطوح افقی و قابل استفاده است، اما همانطور که گفته شد، اجرای رنگ میکرو سمنت بر روی همه سطوح امکان پذیر خواهد بود.
رنگ میکرو سمنت انواع مختلفی دارد که هر کدام بسته به ویژگی هایش، برای استفاده در سطوح خاصی مناسب تر است. میکروباس(microbase)، یکی از انواع رنگ میکرو سمنت است که اغلب به عنوان لایه پوششی زیرسازی برای انواع مصالح دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. اجرای رنگ میکرو سمنت بر روی بعضی از مصالح و سطوح، احتیاجمند زیرسازی و آماده سازی سطح مورد نظر برای استفاده از رنگ میکرو سمنت است که در این موارد از میکروباس مورد استفاده قرار می گیرد. میکروباس بعلاوه برای دیوارها و سطوحی که دارای بافت نامنظم هستند نیز کاربرد دارد.
میکرو استون(microstone)، یکی از دیگر انواع رنگ میکرو سمنت است که به علت داشتن ضخامت قابل توجه و بعلاوه رنگ و ظاهری مشابه سنگ، اغلب در سطوح خارجی خانه مانند نمای بیرونی ساختمان و یا حیاط پارکینگ و … به کار گرفته می گردد.
میکرودک(microdeck)، نوع دیگری از رنگ میکرو سمنت است که با وجود بافت و ضخامت معمولی، اما از مقاومت بالایی برخوردار است. به همین علت برای اجرا در سطوحی که وزن زیادی را متحمل می شوند، کاربرد فراوان دارد و برترین انتخاب برای کف ساختمان و یا پله ها می باشد.
میکرو فینو(microfino)، یکی دیگر از رنگ های میکرو سمنت است که به علت عایق بودن در برابر نفوذ آب، برای فضاهای مرطوبی مانند حمام و سرویس بهداشتی مناسب بوده و اغلب برای سطح دیوار به کار می رود.
آکوسمنت(aquacement)، نیز در دسته رنگ های میکرو سمنت قرار می گیرد و به سبب داشتن مقاومت بالا در برابر نمک ها و گاز کلر برای فضاهایی مانند استخر و حوضچه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
ویژگی ها و مزایای رنگ های میکرو سمنت
رنگ میکرو سمنت، نمونه تغییر یافته و به روز شده ای از متریال هایی مانند سیمان است که به علت ویژگی های منحصر به فردش، امروزه در طراحی داخلی بسیار مورد توجه قرار گرفته. اجرای رنگ میکرو سمنت بر روی سطوح مختلف، به آسانی، در زمان کم و بدون احتیاج به تجهیزات پیچیده انجام می گیرد و به همین علت در هنگام نصب آن کثیفی خاصی ایجاد نمی گردد.
همانگونه که گفته شد رنگ های میکرو سمنت دارای انواع مختلفی بوده و هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. اما اغلب آن ها از مقاومت بالایی در برابر فشار، ضربه و مواد شیمیایی برخوردارند. نظافت رنگ میکرو سمنت آسان بوده و به راحتی می توان آن را تمیز کرد. رنگ بندی میکرو سمنت نیز بسیار متنوع است و به همین علت می تواند سلایق مختلف را راضی را نگه دارد. علاوه بر این رنگ های میکرو سمنت از تنوع بالایی در بافت برخوردارند و بعلاوه به علت به کار نرفتن مواد سمی و پلاستیکی در آن ها، با محیط نیز سازگارند.
رنگ میکرو سمنت در برابر نور خورشید نیز مقاوم است و با گذشت زمان و یا قرار گرفتن در برابر نور، منجر به تغییر رنگ یا زرد شدن آن نمی گردد. با وجود اینکه رنگ میکرو سمنت بر روی همه سطوح قابل اجرا می باشد، اما بهتر است بر روی متریال هایی که قابلیت تغییر فرم دارند، اجرا نگردد. زیرا به واسطه تغییر فرم متریال زیری، رنگ میکرو سمنت نیز تغییر شکل داده و تخریب می گردد. برای مثال در سطوح چوبی به علت امکان باد کردن چوب، معمولا از رنگ میکرو سمنت استفاده نمی گردد.
منبع: اتاق