از فواید شگفت انگیز گوجه سبز چه می دانید؟
به گزارش وبلاگ خنده و شادی، طعم گوجه سبز ترش است و در مصرف آن باید کمی احتیاط کرد. این میوه، برای اولین بار در کشور فرانسه کاشت شد و ارزش غذایی بالایی برای مردم آن منطقه داشت، سپس به تدریج در سراسرجهان کشت شد. در ادامه با خواص گوجه سبز و کاربردهای درمانی این میوه آشنا شوید.
تا به امروز بیش از 2000 گونه آلو در سراسر جهان شناسایی شده است که تفاوت اصلی آنها در رنگ، طعم، مقدار، شکل و بعضی از مواد خصوصا محتوی ویتامینهای موجود در آنها است و بعضی از آنها کاربرد دارویی دارند. گوجه سبز یا آلوچه نیز جزو خانواده آلوها بوده، میوه آن کوچک و آبدار، دارای پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و یک هسته سخت است. این میوه کوچک و پرخاصیت سرشار از اسیدهای آلی مختلف، فلاونوئیدها، اسیدهای فنلی و ترکیبات آنتی اکسیدانی است و می تواند متابولیسم بدن را بهبود ببخشد. حفظ سلامت لثه و دندان، رفع بوی بد دهان، پیشگیری از کم خونی، جلوگیری از بیماری هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان از خواص گوجه سبز برای سلامتی است.گیاه شناسی گوجه سبز یا آلوچهگوجه سبز به خانواده رزاسه تعلق دارد و یکی از ارقام آلوی اروپایی محسوب میگردد. گوجه سبز درختی خزان پذیر به ارتفاع 5/4 الی 5/3 متر است که در فصل بهار شکوفه هایی به رنگ سفید و تقریبا قبل از ظهور برگها فراوری می نماید. میوه گوجه سبز شکلی گرد، مدور و پوستی صاف و براق به رنگ سبز دارد که در اثر ماندگاری بر روی درخت و رسیدن بیش از مقدار به سبز مایل بهزرد تغییر رنگ می دهد و گاهی در بعضی از قسمتهای آن حاله ای از رنگ صورتی مایل به قرمز را نیز به شکل کم رنگ نشان می دهد. زمانی که میوه گوجه سبز به چنین رنگی در می آید از نظر طعم و مزه تغییر نموده، ترشی آن کمتر می گردد.
خواص گوجه سبز (طبیعت و خواص درمانی)طبع گوجه سبز سرد است. بعضی از خواص و فواید مصرف گوجه سبز به توضیح زیر می باشد:
گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می گردد، از این رو می تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل توجهی درجلوگیری از بیماری هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد.
تقویت لثه و دندانها یکی دیگر از خواص گوجه سبز است. جالب است بدانید خوردن گوجه سبز به صورت خام در کاهش درد دندان، رفع کردن خونریزی لثه ها و درمان بوی بد دهان موثر می باشد.
میوه گوجه سبز سرشار از مواد آنتی اکسیدان بوده و از همین رو در پیشگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی دارد. در واقع خاصیت آنتی اکسیدانی گوجه سبز، بدن را در مقابل عوامل عفونی مقاوم نموده و با التهاب و رادیکال های آزاد مخرب مقابله می نماید.
همچون خواص آلو، آلوچه یا گوجه سبز نیز دارای خاصیت ملین بوده و مصرف آن به سلامت دستگاه گوارش یاری نموده، برای درمان یبوست و پیشگیری از نفخ شکم مفید می باشد.
مقدار ویتامین ث موجود در گوجه سبز بسیار بالا بوده، لذا مصرف این میوه برای سلامت پوست بسیار مفید می باشد. بعلاوه مصرف میوه گوجه سبز به جذب آهن به وسیله سلولهای بدن یاری نموده و لذا یکی دیگر از خواص گوجه سبز را یاری به رفع کم خونی می دانند.
گوجه سبز ادرار آور است و اعمال کلیه ها را تنظیم می نماید و مصرف مداوم آن سنگ مثانه را خرد و دفع می نماید.
گوجه سبز سرشار از انواع ویتامینهای ضروری مورد احتیاج بدن به ویژه ویتامین ث و ویتامین های گروه ب می باشد، لذا رفع خستگی و یاری به آرامش اعصاب از شناخته شده ترین خواص گوجه سبز است.
ارزش غذایی گوجه سبزگوجه سبز و دیگر هم خانواده های آن منبع بسیار خوبی از ویتامین های آ، ث، ب2 ، فیبر غذایی و پتاسیم می باشند. بعلاوه از دیگر مواد موثر و ترکیبات موجود در میوه گوجه سبز انواع مختلف آنتی اکسیدانها، بتاکاروتن، انواعی از کربوهیدراتها و مالیک اسید است.
جدول ارزش غذایی گوجه سبز یا آلوچه
مضرات گوجه سبز (موارد احتیاطی و منع مصرف)زیاده روی در مصرف گوجه سبز حالتی از حساسیت موقت را در دهان و دندان های مصرف کننده ایجاد می نماید.
متخصصان طب سنتی معتقدند که میوه آلوچه یا گوجه سبز بسیار سرد است و مصرف زیاد آن موجب بروز عوارضی از قبیل تهوع، اسهال، سردرد و دل درد می گردد.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون