آبگین تهویه طراح و سازنده انواع مینی چیلر

به گزارش وبلاگ خنده و شادی، رپرتاژ آگهی - مینی چیلر دستگاهی است که بر اساس سیکل تبرید تراکمی کار نموده و فراوری سرمایش می نماید. مینی چیلر در واقع همان دستگاه چیلر در ظرفیت برودتی پایین می باشد.

آبگین تهویه طراح و سازنده انواع مینی چیلر

معمولاً به چیلرهای با ظرفیت برودتی بین 2 الی 20 تن تبرید مینی چیلر گفته می شود.

عملکرد مینی چیلر بدین صورت است که مبرد در داخل اواپراتور گرمای سیال واسط (معمولاً آب) را گرفته و باعث برودت آن می شود. آب پس از سرد شدن به سمت فن کوئل ها یا هواساز حرکت می نماید و باعث سرمایش محیط مورد تهویه می شود.

در این میان مبرد پس از دریافت گرمای سیال واسط (معمولاً آب) تبخیر شده و به سمت کمپرسور حرکت می نماید. مبرد در داخل کمپرسور متراکم شده و با فشار بالاتر به سمت کندانسور حرکت می نماید و در داخل کندانسور بر اثر تبادل حرارتی با آب در گردش برج خنک نماینده یا هوا تقطیر شده و به سمت اکسپنشن ولو (شیر انبساط) حرکت می نماید.

مبرد تقطیر شده فشار بالا پس از گذر از اکسپنشن ولو منبسط شده و با فشار و دمای پایین مجدداً وارد اواپراتور می شود.

در این زمان مبرد مجدداً آماده دریافت گرما از آب می باشد و یک دور سیکل تبرید تراکمی تکمیل شده است.

مینی چیلر از چهار قسمت اصلی کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و اکسپنشن ولو تشکیل شده است. البته برای بالا بردن دقت عملکرد و عمر دستگاه از قطعاتی مانند تابلو برق، انواع سوئیچ ها، شیرآلات و همچنین کنترلرها در ساخت مینی چیلر استفاده می شود.

برای کاهش ابعاد و حجم مینی چیلر و سهولت در امر نگهداری و تعمیرات آن، آن ها را معمولاً به صورت هوا خنک طراحی و فراوری می نمایند. در ساخت مینی چیلرها از کمپرسورهای نوع اسکرال و روتاری استفاده می شود. این نوع کمپرسورها دارای ضریب عملکرد بالا و مصرف برق و صدا و لرزش کمی هستند. گاهی نیز در ساخت مینی چیلرهای با کاربری صنعتی از کمپرسورهای نوع سیلندر پیستونی نیز استفاده می شود.

از این دستگاه به طور گسترده ای جهت تهویه مطبوع تابستانی و سرمایش انواع آپارتمان، ویلا، ساختمان اداری و تجاری و همچنین خنک کاری تجهیزات، قالب های صنعتی و سرمایش های فرآیندی در صنایع دارویی، تزریق پلاستیک، شیمیایی، غذایی، لبنی و … استفاده می شود.

قیمت مینی چیلر

یکی از مهم ترین مواردی که در هنگام انتخاب و خرید مینی چیلر مؤثر است قیمت آن می باشد.

موارد زیادی در معین قیمت یک دستگاه تأثیر گذارند. اولین و مهمترین موردی که در معین قیمت مینی چیلر مؤثر است ظرفیت برودتی آن است.

ظرفیت برودتی دستگاه و قیمت آن رابطه مستقیم باهم دارند به این معنا که هرچه ظرفیت سرمایشی دستگاه بیشتر باشد قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.

علاوه بر ظرفیت سرمایشی موارد متعدد دیگری نیز در معین قیمت دستگاه مؤثر هستند، مواردی مانند نوع و تعداد کمپرسور، نوع کندانسور، نوع اواپراتور، تعداد و نوع کنترلرها، سوئیچ ها و نوع و مشخصات تابلو برق.

بطور کلی مینی چیلر هوا خنک با کمپرسور سیلندر پیستونی، اکسپنشن ولو الکترونیکی و تابلو برق پی ال سی، بالاترین قیمت را در بین سایر انواع این دستگاه دارد.

باید توجه داشت برای مقایسه قیمت مینی چیلر نوع هوا خنک با آب خنک، هزینه برج خنک نماینده، سیستم لوله کشی و پمپاژ و همینطور سختی گیر را به قیمت مینی چیلر آب خنک اضافه کرد و در نهایت حاصل جمع تجهیزات مرتبط با مینی چیلر آب خنک و خود دستگاه را با قیمت چیلر هوا خنک مقایسه کرد.

چیلر هوا خنک

چیلر هوا خنک نوعی از چیلر تراکمی است و بر اساس سیکل تبرید تراکمی فراوری سرمایش و برودت می نماید.

فراوری سرمایش در چیلر هوا خنک بدین صورت است که مبرد در داخل اواپراتور گرمای سیال واسط (معمولاً آب) را گرفته و باعث برودت آن می شود. آب سرد شده توسط سیستم پمپاژ و لوله کشی به فن کوئل ها و یا هواساز جهت خنک کاری محیط مورد تهویه فرستاده می شود.

مبرد که در اثر جذب گرمای آب افزایش دما داشته و تبخیر شده به سمت کمپرسور رفته و در داخل آن متراکم می شود و با سطح فشار و دمای بسیار بالا وارد واحد تقطیر نماینده یا همان کندانسور می شود.

در چیلر هوا خنک کندانسور از نوع هوایی بوده و مبرد در اثر تبادل حرارتی با هوای محیط تقطیر می شود.

مبرد مایع پرفشار به سمت اکسپنشن ولو حرکت نموده و پس ار عبور از آن منبسط شده و با فشار بسیار پایین مجدداً وارد اواپراتور می شود و یک سیکل تبرید کامل می شود. در این زمان مبرد مجدداً آماده جذب گرمای آب می باشد.

در چیلر هوا خنک برای افزایش تبادل حرارتی مبرد با هوا از فن های نوع آکسیال استفاده می شود، فن ها به گردش بیشتر هوا بر روی کویل کندانسوری یاری می نمایند.

از چیلر هوا خنک می توان در هر اقلیمی از جمله سردسیر، معتدل، گرمسیر و مناطق با رطوبت نسبی بالا بهره برد.

باید توجه داشت کندانسور چیلر هوا خنک می بایست با توجه به شرایط محیطی محل نصب طراحی و فراوری شود.

چیلر هوا خنک هزینه نگهداری و تعمیرات کمتری داشته و مناسب جهت تهویه مطبوع تابستانی برج های مسکونی، اداری، تجاری و خنک کاری تجهیزات و قالب های صنعتی و سرمایش های فرآیندی در صنایعی مانند صنایع دارویی، بهداشتی، شیمیایی، غذایی، لبنی، تزریق پلاستیک و … می باشد.

منبع: شفقنا اقتصادی

به "آبگین تهویه طراح و سازنده انواع مینی چیلر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آبگین تهویه طراح و سازنده انواع مینی چیلر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید